BARAJ VE GÖLETLERDE BOĞULMA RİSKİ YÜKSEK
Baraj ve göletlerin göl alanları engebeli bir zemin yapısına sahip ve su derinliği ani değişimler gösterebiliyor. Bu durum boğulma riskini oldukça artırıyor. Ayrıca, bu engebeli zemin akarsuların getirdiği balçıkla kaplı olduğundan üzerine basılması durumunda temas eden kimseyi içine doğru çekebiliyor.
DÜŞÜK SU SICAKLIĞI HİPOTERMİYE YOL AÇABİLİYOR
Baraj ve göletlerde depolanan suyun sıcaklığı düşük olması da bir tehlike oluşturuyor. Ani kramp riski yükseliyor ve vücut ısısının düşmesine bağlı olarak hipotermi olasılığı ortaya çıkıyor. Tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna göre düşük olması da riskleri artırıyor.
SULAMA KANALLARI DA TEHLİKELİ
Sulama kanalları da baraj ve göletler kadar tehlikeli. Trapez kesitli ve yan duvarları eğimli olan bu kanallara giren bir kimsenin kanaldan çıkması zorlaşıyor. Kanalın yan duvarlarının yosunlanma sebebiyle kaygan olması bu zorluğu daha da artırıyor. Ayrıca, sulama kanallarına bırakılan suyun akış hızı yüksek ve kuvvetli akıntıyla başa çıkmak mümkün olmayabiliyor.
GİRİŞ KESİNLİKLE YASAK
Baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanalları yüzmek ve serinlemek için son derece tehlikeli ve bu tesislere herhangi bir maksatla girilmesi kesinlikle yasak.
Perşembe
19.1 °
Cuma
21.3 °
Cumartesi
18.3 °