ULUSAL MEDYA ALGI YAPTI İNEGÖLLÜ ÜRETİCİLER TEPKİ GÖSTERDİ İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, son günlerde gündeme gelen meralarda hayvan otlatma fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunarak.....
ULUSAL MEDYA ALGI YAPTI
İNEGÖLLÜ ÜRETİCİLER TEPKİ GÖSTERDİ
İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, son günlerde gündeme gelen meralarda hayvan otlatma fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Yanlış bir algı yapılıyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda meralarda otlatma parası daha önce de vardı. Son seçimlerden sonra Meraları Koruma Komisyonu kuruldu. Meralarımıza paramızı da ödüyoruz. Bu ödenen paralarda, meralarımıza gübre olarak gerek diğer ihtiyaçlarımız belediye tarafından, Meraları Koruma Komisyonu tarafından karşılanıyor” dedi.
Son günlerde gündeme gelen meralarda hayvan otlatma ücretleri ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, yanlış bir algının olduğunu ifade etti.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kutlu, yerel seçimler sonrası meraların daha verimli kullanılması adına Meraları Koruma Komisyonu’nun kurulduğunu, bu konu hakkında da il ve ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin kendilerini bilgilendirdiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı;
“Son günlerde ulusal kanallarda, gerekse sosyal medyada yanlış bir algı yapılıyor. Küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarda meralarda otlatma parası daha önce de vardı. Son seçimlerden sonra Meraları Koruma Komisyonu kuruldu. Komisyonun kurulma sebebi, yerleşim yerlerindeki meraların, yerleşim yerlerindeki halkın kullanması için. Bütün Türkiye genelinde illere ve ilçelere dağıtıldı. Bursa’mızda İl Tarım Müdürümüz, İnegöl İlçe Tarım Müdürümüz bilgilendirmelerini yaptılar. Hayvancılık yapılan bütün yerleşim yerlerindeki meraların, Meraları Koruma Komisyonu’na alınmasına karar verildi. O dönemdeki muhtarların bu işi gevşek almaları, meraların da Orman İşletmelerine gerekse de belediyeye kalmasına neden oldu. Biz mera birliğimizi kurduk. Meralarımıza paramızı da ödüyoruz. Bu ödenen paralarda, meralarımıza gübre olarak gerek diğer ihtiyaçlarımız belediye tarafından, Meraları Koruma Komisyonu tarafından karşılanıyor. Bu yanlış bir algıdır. Bunu düzetmek amacı ile basın açıklaması yapma gereği duyduk”
Belediye ve orman işletme müdürlüğüne kalan meraların tekrar üreticilere kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Kutlu, “Orman İşletmesine kalan yerleri, belediyeye kalan yerleri derneğimiz bünyesinde tekrar üreticilere geri talep edilmesi konusunda bilgilendirmemizi yaptık. Bunları inşallah biz tekrar yetiştiricilere kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
MERALARI İNSANLAR KENDİ ELLERİYLE YOK ETTİ
Meraların yanlış kullanılmasının yetiştiricilerin kendi suçu olduğunu ifade eden Kurlu, “Büyükbaş hayvan 10, küçükbaş hayvan 2.25 TL. İnegöl Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği olarak, İnegöl’ümüzde 15 köyümüzde mera var. 93 Kırsal mahalle var, 15 tanesine Meraları Koruma Birliği kuruldu. Şöyle bir algı var; ‘Mera mı bıraktılar?’. Meraları insanlar kendi elleriyle yok etti. Yanlış anlaşılma olmasın, dernek olarak bizim rekabetimiz de küçükbaş hayvancılık, siyasetimiz de küçükbaş hayvancılık. Kesinlikle yanlış anlaşılmasın” dedi.
HABER: HARUN ŞEKERLİ