MEHMET ATMACA; FUARDAKİ KATILIMCILARIN BİRÇOĞU MEMNUN DEĞİL

MEHMET ATMACA; FUARDAKİ KATILIMCILARIN BİRÇOĞU MEMNUN DEĞİL

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca'nın da katılımıyla MODEF fuarını ziyaret etti.

50. Uluslararası Mobilya Fuarı (MODEF) devam ediyor. Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet ATMACA, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet YILDIZ, Belediye Meclis Üyeleri ve yönetim kurulu ile birlikte MODEF fuarını ziyaret etti.
Fuardaki tüm stantları ziyaret eden Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet ATMACA ziyaret sonrasında bir açıklama gerçekleştirdi.
FUARDAKİ KATILIMCILARIN BİRÇOĞU MEMNUN DEĞİL.
Daha önceki fuarları da ziyaret ettiğini belirten Mehmet ATMACA bu sefer mobilya üreticilerinin dertli olduğunu, bu sebeple her ziyaret ettikleri stantta kendilerine bir çok sorun iletildiğini belirtti. Atmaca: “Daha önceki fuar ziyaretlerimizi fuar katılımcılarının müşteri yoğunluğu sebebiyle kısa tutardık. 2 saatte fuarın tamamını ziyaret ederdik. Ancak bu sefer ziyaretimiz 5 saat sürdü. Her girdiğimiz stantta üreticilerimiz haklı olarak birçok sorunu bizlerle paylaşma ihtiyacı duydular. Hasılı kelam mobilyacı esnafımız, üreticimiz, mağazacımız gerçekten dertli. Ben de şimdi bu hususları sizlerle bu açıklamamda paylaşmak istiyorum” dedi.
YANLIŞ ZAMANDA YAPILAN BİR FUAR DENİYOR
Fuarın zamanlamasıyla ilgili eleştirilerin olduğunu belirten Mehmet ATMACA “Bize katılımcıların ilettiği bir konu da aynı tarihte birçok yerde fuar olması. Yurt dışında İtalya fuarını, yurt içinde Kayseri’de yapılan fuarları bunlara örnek gösteriyorlar. Belki yurtdışındaki fuar takvimine müdahale edilemeyebilir ama yurt içindeki aynı sektörel fuarların takviminin çakışmaması gerekli. Bu durum hem Kayseri hem İnegöl firmalarını etkiliyor. Bu sebeple fuar organizatörlerinin yurt dışı ve yurt içi fuar takvimlerini kontrol ederek bir planlama yapması şart. Bu durum fuar ziyaretçilerini de yoruyor. Kayseri fuarına da gitmek isteyen misafirler bu sefer İnegöl’e olması gereken zamanı ayıramıyor.” dedi.
FUAR ALANI YETERSİZLİĞİ VE TANITIM EKSİKLİĞİ VAR
Ziyaretler sırasında katılımcı firmalara fuarın nasıl gittiğiyle ilgili sorulara benzer cevaplar aldıklarını söyleyen vekil Atmaca, “Fuar nasıl geçiyor diye soruyoruz. Genellikle cevaplar aynı. Bu zamana kadar geçen en kötü fuar deniyor. Katılımcılar ödedikleri kirayla birlikte minimum 500 bin lira yatırım yaptıklarını söylüyorlar. Bunun çok üzerinde harcama yapanlar da var. Karşılığını göremediklerini söylediler. Maalesef her fuar aşağı inen bir durum var. Bunun bir çok sebebi var. Belki genel ekonomik tablo da bunlardan biri ama bunun dışında maalesef Refah Partisi döneminde yapılan bu fuar alanı artık ömrünü doldurmuş. Bugün İnegöl gibi mobilyanın başkenti olan bir şehirde mobilya fuarını bu binada yapmaya devam etmek İnegöl’lü mobilyacıları geri çekmekten başka bir işe yaramaz. İdarecilerin, yöneticilerin bu anlamda elini taşın altına koyması gerek. Biz Saadet Partisi olarak muhalefet olmamız hasebiyle bu sorunu yeniden gündeme taşıyacağız. Ama özellikle AKP ve MHP’li vekillerin, bürokrasinin bu işe sahip çıkması gerekir. İcraat makamında olanlar ellerini taşın altına koymazlarsa İnegöl her fuarda kan kaybetmeye devam edecek. Yine bu fuarın özellikle yurtdışında ve ülke genelinde iyi bir pr çalışmasıyla tanıtılması gerekli. Mobilya sektörü ziyaretçilerinin yanı sıra perakende müşteri denilen yani doğrudan ev kullanıcılarının da bu fuara gelme ihtiyacı hissetmeleri lazım. Ama ben burada çocuk arabasıyla gelen hanımefendilerin merdivenlerden binbir zahmetle yukarı çıkmaya çalıştığını gördüm. Asansör olup olmadığını sorduğumuzda katılımcı firma yetkililerinin bir çoğu fuar alanında asansör görmediklerini, hatta üst katta lavabo bile olmadığını ifade ettiler. Bu açıdan da konu ele alınmalı.” dedi.
BASKILANMIŞ KUR, YÜKSEK MALİYET VE İŞÇİLİK, ARTAN GENEL GİDERLER
Genel ekonomik sorunların sektörü ciddi anlamda etkilediğini belirten Mehmet ATMACA, “Aslında sorun her yerde aynı. Mobilya sektöründe de baskılanmış döviz kuru sebebiyle ihracatçılar diken üstünde. Yüksek maliyet ve işçilik sebebiyle rekabet gücü azalmış. Bu haliyle uluslararası piyasada tutunma şansımız çok az. Yine nakit akışındaki daralma da buna tuz biber ekiyor. Piyasada nakit olmadığından evrakla, kartla dönen bir döngü var. Bu da çok riskli bir ticaret alanı demek. Çünkü nakit akışı olan yerde kendi hatanızın bedelini kendiniz ödersiniz. Başkasına zararınız olmaz. Ama evrakla dönen bir piyasada maalesef başkalarının hatasının bedelini de yine hata yapmasanız bile siz ödüyorsunuz. Ekonomik anlamdaki daralma mobilya sektöründe iyice kendini hissettirmiş durumda. Bir an önce üreticimizi, emekçimizi ayakta tutacak üretim ve ekonomi politikalarına ihtiyacımız var.” Dedi.
BASİT BİR YOL ÇALIŞMASINI BİLE ORGANİZE EDEMİYORLAR
Sorunların çözümü için her kurumun birbiri ile koordineli hareket etmesi gerektiğini ifade eden Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet ATMACA, “Fuar için İnegöl’e gelen misafirler daha girişte bir süprizle karşılaşıyorlar. Tam fuar haftasına denk getirilen bir karayolu yenileme çalışması. Yüzlerce metre kuyruk. Düzensiz bir şehir imajı. Bu çok basit bir konu. Karayolları çalışma takvimini ilçe belediyesi ile paylaşacak. Veya fuar organizatörleri zahmet edip karayolları ile altyapı çalışması yapan Telekom, İngaz, Uedaş gibi kurumlarla fuar öncesi irtibata geçip fuar güzergahında bir sürpriz yaşanmaması için çalışma yapacak. Bu kadar basit bir konuda bile koordine olamıyorsak ülkemizi dünyaya tanıtan, bin bir emekle üreterek 180 ülkeye ihracat yapan İnegöl’ümüzü, İnegöl’llü mobilyacımızı sahipsiz bırakıyoruz demektir” dedi.



Salı

11.7 °

Çarşamba

8.9 °

Perşembe

13 °