yapma gayretindeyiz ve popülizm içerisinde bir iş değil bu. Küçükbaş hayvancılığın gelişmesini, bu işle ilgilenen insanların çoğalmasını arzu ediyoruz. İnegöl’ümüz daha çok sanayisiyle, ticaretiyle, ekonomisiyle, ihracatıyla ön plana çıkmış olsa da aynı zamanda verimli bir ova üzerinde, Uludağ’ın eteklerinde kurulmuş bir şehir. Tabi şehrimizin tarım ve hayvancılık yönünü de önemsiyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız organizasyon neticesinde aldığımız geri bildirimlerle bu yıl 130 katılımcının yer aldığı ve sektör paydaşlarının bir araya geldiği güzel bir festival daha düzenliyoruz. Küçükbaş hayvancılık sektörü bereketli bir sektör. Bu sektörün yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Verimliliğin artmasını arzu ediyoruz. Şehrimizde de 60 bin dolayında küçükbaş hayvan mevcut. Biz tabi bu festivalle burada farklı farklı ırkları da görmüş oluyoruz. Şehrimizin de İnegöl Kıvırcığı adından özel bir ırkı mevcut. İnegöl Kıvırcığı aynı zamanda İnegöl Köftesine de tadını veren özel bir ırk. Bunları daha da geliştirmek adına bu etkinlikleri düzenliyoruz” dedi.
YARIŞMALAR, EĞİTİMLER, PANELLERLE DOLU DOLU FESTİVAL
Organizasyonun hedeflerinden de söz eden Başkan Taban, “Bizim de burada hedeflerimiz neler; öncelikle bu mesleği tanıtmak ve bu meslekle uğraşanların sayısını arttırmak istiyoruz. Yine burada güzel bir buluşma gerçekleşiyor; meslek erbapları, paydaşlar, hayvancılık sektörünün değerli firmaları, çobanlar, çiftlikler burada buluşmuş oluyor. Uzaktan yakından gelen 130 katılımcı var burada. Burada biz sadece bu mesleği tanıtmak değil, güzel ve nitelikli vakitte geçirmiş olacağız. Örneğin damızlık koç yarışması, kırkım şampiyonası gibi yarışmalar yapılacak. Bunları da çok kıymetli buluyorum. Beraberinde 7 ayrı üniversiteden burada panelistlerimiz olacak. 3 gün boyunca eğitim ve seminerlerimiz de olacak. Ben kıymetli paydaşlarımıza da destekleri için teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesinin kesilmesi ile 2. Küçükbaş Hayvancılık Tanıtım Festivalinin startı verildi. Ardından protokol üyeleri farklı hayvan ırklarının yer aldığı stantları gezerek incelemelerde bulundu. Festivalde 3 gün boyunca 7 ayrı üniversiteden 14 akademisyenin katılımıyla 5 seminer ve 1 panel programı gerçekleştirildi. Daha nitelikli ve doğru yöntemlerle hayvancılık yapılmasını hedefleye eğitim programlarının yanı sıra; Damızlık Koç Yarışması ve İnegöl Kırkım Şampiyonası gibi eğlenceli ve renkli yarışmalarla süslenen festivali, binlerce kişi ziyaret etti.
Cuma
21.3 °
Cumartesi
18.3 °
Pazar
5.8 °