iş kazasının meydana geldiğini ve İnegöl’ün madde bağımlılığı sorunu olduğunu ifade etti.
TBMM’de gündem İnegöl oldu. Bursa CHP Milletvekili Nurhayat Lataca Kayışoğlu, İnegöl’ün il olması gerektiğini ifade ederek, ekonomi ve nüfus dinamiğinin göz önüne alınması gerektiğini belirtti.
‘İNEGÖLLÜLERİ SÜRÜNDÜRMEYİN’
Mecliste konuşmasını İnegöl’e ayıran Kayışoğlu, şu ifadeleri kullandı;
“Arkeolojik kazılara göre 5000 yıllık bir tarihi olan ve 10 dan fazla medeniyete ev sahipliği yapmış olan İnegöl ilçemiz 281 bin kişilik nüfusu ile 20 ilimizden büyüktür. Bugün ekonomisiyle ve ihracatıyla da birçok ili geride bırakmakta ve 700 milyon dolar dış ticaret fazlası vermektedir. 81 İlimizi ihracata göre sıraladığımızda 17. hacme göre bütün illeri sıraladığımızda 21. sırada yerini alıyor. Yani 60 küsur ili geride bırakıyor ama İnegöl il olamıyor. Çünkü AK Partililer diyorlar ki; ‘İnegöl’ü il yaparsak Bursa Büyükşehir Belediye seçimini kaybederiz. İnegöl’ü dolaşın meslek odalarını sanayicileri esnafı vatandaşı herkes il olsun istiyor. AK Partililer istemiyor. Biz zaten alacağız Bursa’yı, gelin İnegöllüleri süründürmeyin. İnegöl’ü il yapalım diyorum” dedi.
TARAFTARLARIN HEDİYE ETTİĞİ FORMAYI GÖSTERDİ
Geçtiğimiz günlerde İnegöl’ün il olma konusunu gündeme getirdiği için İnegölsporlu tarafların kendisine teşekkür edip, forma hediye ettiğini belirten Kayışoğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü;
“Geçen günlerde burada gündeme getirmiştim. Bakın İnegölsporlular bana teşekkür etti, İnegöl’ün il olma konusunu gündeme getirdiğim için ve forma hediye ettiler. Bakın üzerinde ne yazıyor; İnegöllü vekil Nurhayat. Bu forma benim kara kaşıma, kara gözüme verilmedi. Bu forma ne demek; İnegöl il olmak istiyor diye bas bas bağırıyor bu forma. Ben buradan Efsane Maratona da teşekkür ediyorum. 1968 yılında yapılmış bir stadyum var. İnegölspor bunu hak etmiyor. Hiçbir yatırım yapılmıyor. Diyorlar ki %70 oy veriyoruz diye iktidara, bizimle hiç ilgilenmiyorlar”
İnegöl’ün madde bağımlılığı sorunu olduğunu ifade eden Kayışoğlu, mobilya ve sağlıkta sıkıntıların yaşandığını ifade ederek, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:
“İnegöl niye il olmak istiyor? Çok yoğun bir madde bağımlılığı sorunu var. İnsanlar fellik fellik AMATEM’den yer arıyorlar ve uyuşturucu ile mücadele konusunda, gerçek anlamda bir çözüm üretilmiyor. İnegöl’de sanayide kullanılan maddelerde olsa gerek binlerce, belki Türkiye ortalamasının üzerinde binlerce kanser vakası var. 2-3 yıl önce bir kemoterapi merkezi açıldı ama uzman yok. Şuan 2 binin üzerinde kanser hastası 60-70 kilometre öteye gitmek zorunda kalıyor kemoterapi tedavisi için. Kanserin yoğun olarak yaşandığı İnegöl’e yeşil alanlar kazandırılabilir. Sanayiden kaynaklı çok sayıda iş kazası yaşanıyor. El cerrahi uzmanı yok. 281 bin nüfustan bahsediyoruz. Mobilya’da çok ciddi bir sıkıntı yaşanıyor. Ülkenin ekonomik buhranından en çok etkilenen sektörlerden biri mobilya. Hammadde yok, MDF yok, sunta yok, sünger yok. İş insanları maalesef kapılarına kilit vurmak, işçileri işten atma noktasına gelmişler. Ticaret Bakanlığının bir çözüm üretmesi lazım. İnegöl’de 3 tane organize sanayi var ve mobilya fuar alanı yapılacak. İş insanlarının istediği yere yapılmıyor. İhtisas Organize Sanayi’nin uzantısına yapılmak isteniyor. Bir ilçeyi, ili yönetirken biraz daha katılımcı olun. Orada yaşayanlara, o işin ceremesini çekenlere sorun diyoruz. Demokratik bir anlayışla yönetin diyoruz. İnegöl’ün sorunları saymakla bitmiyor. Gelin İnegöl’ü il yapalım diyorum”
HABER: HARUN ŞEKERLİ
Cuma
21.3 °
Cumartesi
18.3 °
Pazar
5.8 °