Dijital Belediyecilikte Zirve İnegöl’ün

Dijital Belediyecilikte Zirve İnegöl’ün

Belediye Başkanı Alper Taban’ın göreve gelmesiyle birlikte dijital anlamda yapılan yatırımlar, İnegöl Belediyesi’ni bu alanda zirveye taşıdı.

Türkiye genelinde e-devlet üzerinden en fazla hizmet sunan belediyeler arasında zirvede yer alan İnegöl Belediyesi, aynı zamanda 7/24 hizmet sunma anlayışı ile arayan tüm vatandaşların 5 saniye içerisinde yanıt bulduğu Çözüm Merkeziyle de örnek oluyor.

Son dönemde dijital değişim ve dönüşüm anlamında ciddi yatırımların yapıldığı İnegöl Belediyesi, bu yatırımların meyvesini almaya başladı. Teknoloji çağının gerekliliklerine ayak uydurarak göreve geldiği günden bu yana dijitalleşmeyi ön planda tutan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kısa sürede kurumunu bu alanda zirveye taşıdı. Başkan Alper Taban, 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle kurumun bu alandaki çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI ULAŞILAN KURUMU

Bilimin ve teknolojinin hayatımızı kolaylaştırma ve insanlığın gelişimine katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğuna dikkat çeken Başkan Alper Taban, İnegöl Belediyesi’nde de bu alanda atılan adımların ve yaşanan değişim ve dönüşümün kuruma ciddi katkı sağladığını söyledi. Göreve gelmesinin ardından öncelikle katılımcı belediyecilik anlayışını geliştirmek ve kurumun ulaşılabilirlik seviyesinin artmasını sağlamak adına 7/24 hizmet sunan Çözüm Merkezi’nin hayata geçirildiğini kaydeden Alper Taban, “Çözüm Merkezimizi teknoloji ile donatarak günün şartlarına uygun şekilde çalışma yöntemlerini güncelledik. 153 hattı üzerinden belediyeye ulaşmak isteyen vatandaşlarımız bugün en fazla 5 saniyede Çözüm Merkezi’nin güler yüzlü personeliyle iletişime geçebiliyor. Bu özelliğimizle Türkiye’nin en hızlı ve en kolay ulaşılan kurumu olduğumuzu gururla ifade ediyorum” dedi.

E-DEVLETTE ZİRVEDE

Başlatılan dijital değişim ve dönüşüm atılımlarının en ciddi çalışmasını e-devlet alanında yaptıklarını da dile getiren Taban, “Hazırlanan altyapı ile İnegöl Belediyesi, Türkiye’de e-devlet üzerinden en fazla hizmet sunan belediye konumuna erişti. Gelinen noktada şu an mevcutta 49 ayrı hizmeti e-devlet üzerinden sağlıyoruz. Bu rakam 2018 yılı başında 5 idi. Şu anda 49 hizmet ile İnegöl Belediyesi olarak bu alanda zirvede yer alıyoruz. Aynı zamanda e-belediye uygulaması üzerinden de 59 hizmeti online olarak sağlıyoruz. İnegöl Belediyesi bu uygulamalarla vatandaşlarına oturdukları yerden işlemlerini yapabilme kolaylığı sağlıyor” diye konuştu.

DİJİTAL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM HAMLESİ

Pek çok alanda teknolojik ve dijital değişim hamlesi başlatıldığını vurgulayan Başkan Taban, yapılan çalışmaları şöyle sıraladı: “Bugün İnegöl Belediyesi olarak 20 farklı web sitesi ile vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Aynı zamanda Afet Çantası ve Senin Belediyen isimli mobil uygulamalarla da cep telefonlarından doğrudan sunduğumuz hizmet var. Afet Çantası uygulaması ile vatandaşlarımız cep telefonlarından acil yardım çağrısı yapabiliyor, aynı zamanda deprem bölgesinde yer alan şehrimizde bu noktada gerekli bilgilendirmelere ulaşabiliyor. Senin Belediyen mobil uygulamasında ise kurumumuzla ilgili pek çok işlem ve bilgi mevcut. Vatandaş İletişim Merkezi (VİM) aracımızı 2021 yılı sonunda hizmet aldık. Bu araçla mahalle ziyaretleri yaparak mobil belediye hizmetleri sunuyoruz. Araçta; bilgi edinme alanı, mahalle buluşmalarında ve mahalle ziyaretlerinde sorunların doğrudan sisteme işlenmesi, Mobil İstihdam Merkezi, Mobil Çözüm Merkezi ve Mobil Tahsilat gibi pek çok hizmet sunuluyor.”

ENGELLİ BİREYLER İÇİN TEKNOLOJİ

“Teknoloji hamlemizde engelli bireylerimiz için de çalışmalar yaptık. Şehrimizin 3 ayrı noktasında engelli araç şarj istasyonları hayata geçirildi. Çarşı merkezinde İki Kapılı Meydan, İnegöl Belediyesi önü ve Devlet Hastanesi girişinde oluşturduğumuz noktalarla engelli bireylerimiz gönül rahatlığı ile dışarıda işini görüp araç şarjını da yapabiliyor. Yine görme engelli bireyler için Akıllı Baston uygulamasını yaptık. Bu uygulama sayesinde görme engelli bireylerimizin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefledik. Ultrasonic sensöre sahip olan baston ve mobil uygulama ile görme engelli bireyler yanlarında refakatçi olmadan sesli komutlarla özgürce diledikleri yere gidebiliyorlar. Bu proje kapsamında engelli bireylerimiz için hem Akıllı Baston hem de entegre çalışacak akıllı telefonlar ile kulaklıklarını alarak kendilerine teslim ettik.”



Cuma

21.3 °

Cumartesi

18.3 °

Pazar

5.8 °