İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, ailelerin tüm ihtiyaçlarının giderildiğini ve İnegöl’den şimdiye kadar deprem bölgesine 670 tır ve kamyonluk yardımların ulaştırıldığını ifade etti.
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler 10 ilimizde yıkıma neden olurken, ülke genelinde koordinasyonlu yardım seferberliği ilan edilmişti.
İnegöl ilçesinde Kaymakamlık, Belediye ve sivil toplum kuruluşlarının organize bir şekilde yardım kampanyaları başlatmasıyla seferber olan vatandaşlar, ayni ve nakdi yardımlarla depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor.
Bir yandan bölgeye yardım tırları gönderilirken, diğer yandan ise deprem bölgesinden gelen aileler hayırseverlerin desteği ile konaklayacakları evlere yerleştiriliyor.
İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan kayıt altına alınan resmi rakamlara göre ilçeden toplam 670 tır ve kamyondan oluşan yardım araçlarının deprem bölgesine ulaştırıldığını ifade etti.
Arslan, bir yandan bölgeye yardımların ulaştırılmaya devam edildiğini diğer yandan ise bölgeden gelen ve 380 aileden oluşan yaklaşık 2 bin 300 depremzedenin de hayırseverlerin desteği ile konaklayacakları alanlara yerleştirildiğini belirtti.
‘Ülke olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz’
Kaymakam Arslan, ülke olarak büyük bir acının yaşandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
“6 Şubat tarihinden itibaren ülke olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Adana, Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır hatta Elazığ ve Osmaniye illerimizi de etkileyen büyük deprem felaketi nedeni ile hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın bize inşallah”
‘Devletimizin gücü, milletimizin de birlikteliği ile bu acıları kısa sürede onaracağız’
Depremin duyulması ile birlikte İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde yardım seferberliğini başlattığını belirten Kaymakam Arslan,
“Depremin duyulması ile birlikte hemen Belediye Başkanımız ile bir araya gelerek, burada yapabileceklerimizin planlamasını oluşturduk. Daha sonra orada yaşayan insanlarımızın acil ihtiyaç duyabilecekleri gıda maddeleri, barınma malzemelerini yola çıkarmak için bir organizasyon yaptık. Sağolsun hemşerilerimiz oluk oluk, akın akın bu yardımları toplamak için oluşturduğumuz merkezlere koştu. Gönüllülerimiz ürünlerin paketlenmesi, kolilenmesi, şoför esnafımız bunları oraya nakletmek için tamamen seferber oldular. Allah herkesten razı olsun. Büyük bir dayanışma ve millet olarak birliktelik örneği gösterdik. İnşallah devletimizin gücü, milletimizin de birlikteliği ile bu acıları kısa sürede onaracağız. İnegöl olarak hala yardımlarımız devam ediyor. Bu bir süreç. Yardım etmeye de biz devam edeceğiz inşallah. Bugüne kadar bölgeye, Belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, Ticaret Odamız, Şoförler Odamız, Mobilyacılar Odamız, burada ismini sayamayıp kimseye de haksızlık edemem, tam olarak İnegöl diyebilirim, bölgeye imkânı ne ise bölgeye ulaştırmak için seferber oldu. Bunları anlatırken çok duygulanıyorum. Depremden çıkan bir çocuğun, ‘Sucuk istiyorum’ demesi üzerine kasaplarımız kendi aralarında toplanıp, bölgeye sucuk götürüp, pişirip depremzede kardeşlerimize ikram etmeleri… O kadar güzel hikayeler var ki bu süreçte. Bütün acılara rağmen bizi bir araya getiren, umutlandıran, hala insanlarımızın ne kadar yüce gönüllü olduğunu ortaya koyan güzel örnekler var” diye konuştu.
Deprem bölgesine 670 araçlık yardım ulaştırıldı, 380 aile İnegöl’e yerleştirildi
İlçeden deprem bölgesine 670 araçlık yardım malzemelerinin ulaştırıldığını ve yardımların sürdüğünü belirten Arslan, bölgeden gelen depremzedelerin de hayırseverlerin desteği ile konaklayacakları alanlara yerleştirildiğini belirtti.
Yaklaşık 2 bin 300 depremzedenin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Kaymakam Arslan,
“Bugüne kadar 670 tır ve kamyon sadece bizim kontrollü olarak bölgeye sevk ettiğimiz yardımlar götürüldü. Bunun dışında biliyorum ki kendi bireysel çabası ile hiçbir yerden bir şey beklemeden kalkıp bölgeye giden çok sayıda vatandaşımız var. Allah razı olsun. Daha sonra o bölgeden tahliyeler başlayınca, ilimize, ilçemize de insanlarımız gelmeye başladılar. Biz burada ilk etapta Umuteli Derneği, Kültür Vakfı, Belediyemiz, gönüllülerimiz bir araya geldik, ‘Kardeş ev’ projesini ortaya koyduk. Bu kapsamda deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı, hayırseverlerimiz kendi evlerini açması ile buralara yerleştirmeye başladık. Bugün kadar bu şekilde 380 haneyi yerleştirdik. Bunların da yaklaşık kişi sayısı 2 bin 300’lere tekabül ediyor. İnegöl maddi manevi, evini, gönlünü depremzede kardeşlerimize açtı. Kamu kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız herkes bir ve beraber oldu. Olmaya da devam ediyoruz. Ben bu noktada destek veren, maddi manevi bu süreçte insanlarımızın yanında olan herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İnegöl’ün gönlü çok yüce, toprakları çok bereketli. Bu bereketi de herkesle paylaşmaya çok açık. Hemşerilerimizle aynı zamanda gurur duyuyorum. Onlara hizmet etmekten şeref duyuyorum. Rabbim bir daha böyle acılar bizlere yaşatmasın” şeklinde konuştu.
Deprem bölgesinden gelen 287 öğrenci 80 farklı okulda eğitim öğretim faaliyetini sürdürüyor
Deprem bölgesinden gelen 287 öğrencinin 80 farklı okulda eğitim ve öğretim faaliyetine başladığını belirten Arslan,
“Deprem bölgesinden gelen öğrenci sayısı 287. Bunlar ilk okuldan lise kademesine kadar, yaklaşık 80 farklı okula kendi tercihleri doğrultusunda ve yerleştirildikleri bölgeye göre yerleştirmeleri yapıldı. Bütün hafta boyunca öğrencilerimize destek olmak, arkadaşları ile kaynaşmaları konusunda da hem Rehberlik Araştırma Merkezimiz hem psiko-sosyal destek ekiplerimizi oluşturduk. Okullarımızla da çok yakın temas halindeyiz. Bu noktada özellikle de tüm okullarımız büyük bir sahiplenme gösterdiler. O evlatlarımıza o acıları normalleştirme anlamında büyük çaba sarf ediyorlar. Bu noktada sorunsuz bir şekilde eğitim öğretim faaliyetimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Cuma
21.3 °
Cumartesi
18.3 °
Pazar
5.8 °